Rajd Rowerowy

KLAUZULA INFORMACYJNA

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 oraz art. 14 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Burmistrz Świecia ul. Wojska Polskiego 124,  tel. 52 33 32 323,  faks 52 33 32 311, e-mail  sekretariat [at] swiecie.eu
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475   
    e-mail: daneosobowe24h [at] wp.pl.
  3. Pozyskane dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonywania przez Urząd Miejski w Świeciu ustawowych zadań publicznych określonych m.in. w ustawie z dnia 8 marca 1990r. o samorządzie gminnym oraz w innych regulacjach.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    • uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych (chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej):
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych:
  6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa.

Świecie, dnia 26 maja 2018 roku

Administrator Danych Osobowych
w Urzędzie Miejskim w Świeciu

Close GDPR info

Ważne:

800 190 590 - całodobowa infolinia NFZ o koronawirusie - 800 190 590; +48 222 500 115 - całodobowa infolinia Inspekcji Sanitarnej

Rajd Rowerowy

07 lipca 2020
Rajd Rowerowy

Choć tegoroczne wakacje różnią się od poprzednich to warto spędzić ten czas aktywnie, przy okazji odkrywając zakątki Województwa Pomorskiego. Lokalna Organizacja Turystyczna KOCIEWIE wraz z Partnerami: Miastem Kwidzyn oraz Gminą Gniew organizuje 6. Powiślańsko-Kociewski Rajd Rowerowy, który tradycyjnie przejedzie przez most Opalenie-Korzeniewo, który „przekracza granice, łączy regiony”.

W tym roku 6. Powiślańsko-Kociewski Rajd Rowerowy odbędzie się 18 lipca. Będzie to jednodniowa, około 47-kilometrowa przejażdżka, która datą nawiązuje do otwarcia mostu przez Wisłę, który połączył dwa regiony.

- Ze względu na bezpieczeństwo uczestników postanowiliśmy, że nasze rajdy się odbędą w zmienionej formule. Będzie to wydarzenie jednodniowe ze startem i metą w Kwidzynie. – mówi Piotr Kończewski, Dyrektor Biura LOT KOCIEWIE.

Rajd rozpocznie się o godzinie 10.00 w Kwidzynie, na Placu Jana Pawła II, a trasa poprowadzi uczestników przez malownicze zakątki Powiśla i Kociewia. Uczestnicy przejadą przez Marezę – Podzamcze – Gurcz – Janowo - Pastwę – Lipianki. Przed wjazdem na most zostanie wykonane pamiątkowe zdjęcie. Potem rajd ruszy przez Jaźwiska – Rzym – Milanowo – Jelenicę – Pólko – Aplinki – Korzeniewo – Marezę do Kwidzyna.

Wydarzeniom rowerowym organizowanym przez Lokalną Organizacją Turystyczną KOCIEWIE przyświeca hasło [!Pomorskie kołem się kręci]. Imprezy te, integrują mieszkańców dwóch regionów, a także turystów odwiedzających w tym czasie Województwo Pomorskie, których wspólną pasją jest aktywny wypoczynek. Uczestnicy rajdów mogą także poznać lokalne atrakcje i miejsca z perspektywy rowerowego siodełka.

Organizatorzy podkreślają, że chociaż 6. Kociewsko-Powiślański Rajd Rowerowy odbywa się na świeżym powietrzu to najważniejsze jest stosowanie się do zasad bezpieczeństwa. Należy zachować 1,5 metrowy dystans społeczny i zadbać o środki ochrony osobistej.

- Już od wielu lat, przed startem zapoznajemy uczestników z zasadami bezpiecznej jazdy rowerem. W tym roku jest to szczególnie istotne, aby zachować również obowiązujące środki ostrożności. – podkreśla Piotr Kończewski.

Chętne osoby mogą zapisać się w Biurze Lokalnej Organizacji Turystycznej KOCIEWIE, przy ulicy 30 Stycznia 4 w Tczewie lub telefonicznie: 58 531 37 41, mailowo: info [at] kociewie.eu

, a także poprzez wiadomość na Facebooku www.facebook.com/lot.kociewie. Liczba miejsc ograniczona!