Rozwój przedsiębiorczości i Innowacje

KLAUZULA INFORMACYJNA

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 oraz art. 14 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Burmistrz Świecia ul. Wojska Polskiego 124,  tel. 52 33 32 323,  faks 52 33 32 311, e-mail  sekretariat [at] swiecie.eu
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475   
    e-mail: daneosobowe24h [at] wp.pl.
  3. Pozyskane dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonywania przez Urząd Miejski w Świeciu ustawowych zadań publicznych określonych m.in. w ustawie z dnia 8 marca 1990r. o samorządzie gminnym oraz w innych regulacjach.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    • uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych (chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej):
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych:
  6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa.

Świecie, dnia 26 maja 2018 roku

Administrator Danych Osobowych
w Urzędzie Miejskim w Świeciu

Close GDPR info

Ważne:

800 190 590 - całodobowa infolinia NFZ o koronawirusie - 800 190 590

Rozwój przedsiębiorczości i Innowacje

09 stycznia 2020
Rozwój przedsiębiorczości i Innowacje

Stowarzyszenie „Europa Kujaw i Pomorza” serdecznie zaprasza do udziału w konferencji:

"Rozwój przedsiębiorczości i Innowacje – możliwość finansowania w ramach regionalnych zwrotnych produktów finansowych oraz w ramach Norweskiego Mechanizmu Finansowego"

Konferencja skierowana jest do mikro, małych lub średnich firm oraz instytucji otoczenia biznesu.

Rejestracja na wydarzenie jest obowiązkowa: http://ekip.kujawsko-pomorskie.pl/index.php/szkolenia

Na spotkaniu otrzymają Państwo aktualną informację nt. funduszy europejskich dla przedsiębiorców w Państwa regionie. Eksperci omówią, kto i na co może otrzymać wsparcie, jakie warunki musi spełniać wnioskodawca oraz jakie wydatki i w jakiej wysokości można finansować ze środków pomocowych.
Eksperci z Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości przedstawią możliwości otrzymania dofinansowania na opracowanie i wdrożenie innowacyjnych technologii, rozwiązań, procesów, produktów i usług w ramach programu „Rozwój przedsiębiorczości i Innowacje”. Wsparcie finansowe będzie oferowane w formule otwartych konkursów w trzech obszarach tematycznych:

  • Innowacje w zakresie zielonych technologii (green industry innovation);
  • Innowacje w obszarze wód morskich i śródlądowych (blue growth);
  • Technologie poprawiające jakość życia (welfare technologies).

Dotacje będą mogły pokryć do 70% kosztów kwalifikowanych i wynosić nawet 8 mln zł. Dodatkowo przewidziano tzw. "Schemat małych grantów dla przedsiębiorczych kobiet" – osobna pula środków, o które mogą starać się firmy, których właścicielkami lub współwłaścicielkami są kobiety.

Udział w spotkaniu jest bezpłatny, liczba miejsc jest ograniczona.

Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, jedną firmę mogą reprezentować maksymalnie dwie osoby.

W trakcie spotkania istnieje możliwość indywidualnych konsultacji z Pośrednikami Finansowymi KPFR oferującymi pożyczki na rozwój przedsiębiorstw.

Program konferencji- pobierz