Szósty sezon ŚALK przeszedł do historii

KLAUZULA INFORMACYJNA

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 oraz art. 14 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej RODO, informujemy:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Burmistrz Świecia ul. Wojska Polskiego 124,  tel. 52 33 32 323,  faks 52 33 32 311, e-mail  sekretariat [at] swiecie.eu
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych: tel. 607 753 475   
    e-mail: daneosobowe24h [at] wp.pl.
  3. Pozyskane dane osobowe przetwarzane będą w celu możliwości wykonywania przez Urząd Miejski w Świeciu ustawowych zadań publicznych określonych m.in. w ustawie z dnia 8 marca 1990r. o samorządzie gminnym oraz w innych regulacjach.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być organy publiczne lub podmioty działające w zakresie i celach, które wynikają z przepisów prawa.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    • uzyskania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych (chyba że przepisy RODO będą stanowiły inaczej):
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych:
  6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez Administratora zgodnie z wymogami wynikającymi z przepisów prawa.

Świecie, dnia 26 maja 2018 roku

Administrator Danych Osobowych
w Urzędzie Miejskim w Świeciu

Close GDPR info

Ważne:

800 190 590 - całodobowa infolinia NFZ o koronawirusie - 800 190 590

Szósty sezon ŚALK przeszedł do historii

22 czerwca 2020

Tradycyjnie grillem na tarasie zakończono w sobotę szósty sezon Świeckiej Amatorskiej Ligi Koszykówki, który zdominował beniaminek Gentelmen Team, a największym indywidualistą okazał się Krzysztof Kowalski z Bud-Pap/Roplast Team.

W tym roku z uwagi na pandemię mieliśmy inny sezon i jego zakończenie także było inne. Ceremonię dekoracji drużyn oraz zwycięzców poszczególnych klasyfikacji ŚALK przenieśliśmy na taras. W spotkaniu poza zawodnikami wziął udział radny sejmiku wojewódzkiego Tadeusz Pogoda, sponsorzy ligi i drużyn, obsługa techniczna rozgrywek.

Oczywiście nie zabrakło patrona ŚALK i jej czynnego uczestnika od pierwszej edycji burmistrza Świecia Krzysztofa Kułakowskiego, który podobnie jak jego koledzy z drużyny Corex TK Bud miał prawo odczuwać po ostatniej kolejce niedosyt. Przypomnijmy, że w ostatniej minucie meczu z Bud-Pap/Roplast Corex stracił nie tylko prowadzenie, ale także wicemistrzostwo na rzecz rywali. 

- Cieszę się, że mimo sytuacji w kraju związanej z pandemią udało nam się rozegrać szósty sezon – mówił podczas spotkania burmistrz Krzysztof Kułakowski. - Mieliśmy siedem drużyn. Po zmianach kadrowych można powiedzieć, że siedem nowych ekip. Ich poziom był wyrównany. Dziękuję prezesowi Tomkowi Kellerowi i jego ekipie za to, że rozgrywki zostały przeprowadzone sprawnie i bezpiecznie. Mam nadzieję, że w 2021 roku wszyscy znów się spotkamy w siódmej edycji, a może zgłosi się jeszcze więcej drużyn.

Szósty sezon ŚALK bez wątpienia do Krzysztofa Kowalskiego, który poprowadził swój zespół Bud-Pap/Roplast Team do wicemistrzostwa i pierwszego, historycznego medalu. Sam zaś był najlepiej rzucającym ligi ze średnią 23,2 pkt/mecz. Naszym zdaniem zasłużył on także na tytuł MVP całego sezonu.

W pozostałych klasyfikacjach ŚALK wygrywali: Dominik Stosik (Gentelmen Team) – najlepiej asystujący (4,8 asysty/mecz); Szymon Janicki (Inter-Car) – najlepiej zbierający (14,3 zbiórki/mecz); Dawid Górski (Nowe Basket Team) – najlepiej przechwytujący (3,3 przechwytu/mecz); Przemysław Chojnacki (Bud-Pap/Roplast Team) – najlepiej blokujący (2,5 bloku/mecz); Karol Drzewiecki (Corex TK Bud) – najlepszy „trójkowicz” - 17 „trójek”.

Wszyscy triumfatorzy odebrali pamiątkowe statuetki. Potem nastąpiła dekoracja drużyn. W tym roku zawodnicy otrzymali bluzy sportowe ŚALK, specjalne medale uczestnictwa, a trzy najlepsze drużyny także okazałe puchary. Przypomnijmy, że po mistrzostwo z kompletem zwycięstw sięgnął Gentelmen Team. Drugie miejsce zajął Bud-Pap/Roplast Team, 3. Corex TK Team, 4. Inter Car, 5. Kar-Bet Team, 6. Nowe Basket Team, 7. Rasz/Traktor Parts.